Laadstation levering en installatie - Dé nummer 1 in Nederland

Laadstation laten installeren

Betaal niet teveel, vraag vrijblijvende offertes aan

Voor particulieren en bedrijven

Laadstation Installeren biedt een eenvoudige manier om offertes aan te vragen bij verschillende partijen. In sléchts 1 minuut vraag je tot 4 verschillende offertes voor een laadoplossing aan. Enkel een laadstation zonder installatie? Geen probleem! Onze partners zijn gecertificeerd, leveren hoogwaardige producten en zorgen voor een goed eindresultaat. Naast de kwaliteit en de betrouwbaarheid, hanteren ze eerlijke prijzen en bieden ze een uitstekende klantenservice.

Tevreden klanten
0 +
Verzonden offertes
0 +

Dien een offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

Ontvang vrijblijvende offertes van gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Offerte aanvragen

Vraag in sléchts 3 klikken vrijblijvende offertes aan

(Ook wanneer je nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en je gegevens zijn veilig

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Veelgestelde vragen

Gemiddeld kost het installeren van een laadpaal aan huis rond de 600 euro. De uiteindelijke prijs inclusief installatie heeft te maken met de volgende factoren:
  • De afstand tussen de laadpaal of het laadstation en de meterkast
  • Te verrichten graaf- en straatwerkzaamheden
  • Eventuele aanpassingen aan de meterkast
Benieuwd wat een laadpaal of laadstation thuis kost? Ga naar ons vrijblijvende offerte-aanvraag formulier en dien een aanvraag in.

Ja dit is mogelijk, want een slimme laadpaal kijkt naar het huidige stroomverbruik en kiest de beste bestemming voor de opgewekte stroom.

Het volledig opladen van een elektrische auto kost ongeveer € 24, uitgaande dat je elektrische auto een accu capaciteit van 40 kWh (250 km actieradius) heeft en de kosten voor één kWh € 0,60 zijn. Gemiddeld kost één kWh (kilowattuur) tussen de € 0,50 en € 0,70. Deze tarieven zijn afhankelijk van je energiecontract. Benieuwd wat een laadpaal of laadstation thuis kost? Dien een aanvraag in via ons vrijblijvende offerte-aanvraag formulier.
Ja, onze installateurs kunnen een laadstation bij u thuis leveren en installeren. Dit kan bijvoorbeeld aan de wand of aan een paal. In ons aanvraagformulier kunt u aangeven hoe u de installatie wilt hebben.
Een 1-fase laadstation maakt gebruik van een 230V aansluiting. Vanaf het stroomnet naar de woning loopt er een kabel met één nuldraad (ook wel: nulleider genoemd) en één fasedraad (bruine stroomdraad). Een 1-fase draad heeft 230V (volt) wisselspanning en een vermogen van 16A (ampère). Een 3-fasen laadstation maakt gebruik van 3x een 1-fase. Een 3-fasen laadstation aansluiting maakt gebruik van 3 x 230V (volt) en wordt ook wel krachtstroom genoemd. Onze installateurs houden rekening met de situatie in uw meterkast. Dien een aanvraag in via ons offerte-aanvraag formulier.
Binnen 2 weken kan uw laadstation geïnstalleerd worden bij u thuis.

Wil je dat wij contact met je opnemen?

Of ontvang direct vrijblijvende offertes:
Klik dan hier!

    Waarom een eigen laadstation?

    Met een eigen laadstation of laadpaal vertrek je altijd met een volgeladen accu van huis. Je kunt jouw elektrische auto prima ‘s nachts opladen, zodat je de volgende dag zorgeloos weg kunt rijden. Daarnaast is een eigen laadstation of laadpaal ook goedkoper en sneller dan een openbare laadpaal, afhankelijk van de locatie betaal je al snel 2 tot zelfs 5 keer meer dan als je de elektrische auto thuis aan de lader zet. Door onze laadstations garandeer je dat de elektrische auto kan laden aan de maximale snelheid.  

    In principe is elk huis geschikt voor een laadstation en kan er altijd een oplossing voor je elektrische auto gevonden worden. 

    laadpaal thuis
    Wallbox aan de wand geïnstalleerd

    Een greep uit onze merken

    Onze partners zorgen voor een geschikte laadoplossing voor je elektrische auto.

    In sommige situaties kunnen we een door jou gekozen merk laadstation installeren.

    Heb je een voorkeur voor een bepaald merk? Laat het ons weten in stap 3 van het aanvraagformulier!

    Service in heel Nederland

    LEVERING EN INSTALLATIE

    Onze service is beschikbaar in heel Nederland. Zodra je een offerte aanvraagt ontvang je tot 4 passende offertes van laadpaal en laadstation installateurs bij jou in de buurt.

    Maak je geen zorgen te maken over de installatie. Onze installateurs zijn gecertificeerd en leveren hoogwaardig kwaliteit producten. 

    Laad je (toekomstige) elektrische auto op met eigen stroomkosten, dit kan ook gecombineerd met je zonnepanelen

    Ben je benieuwd wat een laadstation of laadpaal installatie gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via ons offerte-aanvraag formulier >

    Klantenservice

    Onze klantenservice is erop gericht om je op een zo goed mogelijke manier te helpen in het aanvragen van een offerte, daarbij vinden wij het belangrijk dat er op een veilige manier om gegaan wordt met je persoonsgegevens. Wij houden je op de hoogte tijdens de voortgang van je aanvraag. Daar hoort bij dat je ons eenvoudig kunt bereiken. Mocht je vragen hebben dan zijn wij bereikbaar via info@laadstationinstalleren.nl of telefonisch via 085 0022208.

    Tevreden klanten gingen je voor
    0 +

    Vrijblijvende offertes aanvragen

    Ben je geïnteresseerd in een laadstation of heb je aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op of laat jegegevens achter via het contactformulier zodat wij contact met je kunnen opnemen.

    Website delen

    Laadpaal installeren

    Wat komt kijken bij het installeren van een laadpaal voor elektrische voertuigen?

    Een laadpaal thuis installeren of op je bedrijf kan een geweldige manier zijn om je elektrische voertuig op te laden en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Het proces kan echter technisch zijn en vereist de juiste stappen om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en efficiënt verloopt. Bij Laadstationsinstalleren.nl helpen we je graag op weg met het correct installeren van de juiste laadpaal. Hier zijn enkele belangrijke stappen die je moet overwegen bij het installeren van een laadpaal.

    easee installeren

    1. Laadpaal locatie en specificaties

    Voordat je begint met de installatie, is het belangrijk om de juiste locatie voor je laadpaal te bepalen. Overweeg factoren zoals de afstand tot het elektriciteitsnet, de beschikbaarheid van parkeerplaatsen en eventuele lokale voorschriften. Zorg er ook voor dat je de specificaties van je elektrische voertuig kent, zodat je een laadpaal kunt kiezen die compatibel is met het vermogen en de aansluiting van je auto.

    Type auto Type oplader Amperage Mode (Fase) Laadvermogen Gemiddelde Laadtijd 0-100% (60-70kWh accu)
    ter vergelijking Stopcontact 16A 1 3,7kW 20 uur
    Bijna alle Plugin-Hybrid auto's AC laadpaal 16A 1 3,7kW 20 uur
    Oudere EV of nieuwere Plugin Hybrid AC laadpaal 32A 1 7,4kW 10-12 uur
    Sommige nieuwe EV AC laadpaal 16A 3 (3*16A) 11kW 6-8 uur
    ter vergelijking DC Snellader tot 350kW 20 minuten (tot 80%)

    2. Laadpaal installatie: Meterkast upgraden

    In sommige gevallen kan het nodig zijn om je elektriciteitsnetwerk te upgraden om voldoende vermogen te leveren voor de laadpaal. Deze kans is groter bij een laadpaal van hogere capaciteit. Raadpleeg een erkende elektricien of installateur om de capaciteit van je huidige meterkast te beoordelen en eventuele wijzigingen voor te stellen die nodig zijn voor de installatie thuis van jouw laadpaal. Wij helpen je graag in jouw zoektocht naar een erkende installateur met de beste prijs/kwaliteitsverhouding! Vraag daarom snel vrijblijvende offertes aan van installateurs bij jou in de buurt.

    Meterkast

    3. Aanvragen van vergunningen en subsidies

    Afhankelijk van je locatie kunnen er vergunningen en subsidies vereist zijn voor het thuis installeren van een laadpaal. Neem contact op met de plaatselijke autoriteiten om te achterhalen welke vergunningen nodig zijn en onderzoek mogelijke subsidies of financiële ondersteuning die beschikbaar zijn om de kosten van de installatie te verminderen.

    4. Kies een erkende installateur

    Het is belangrijk om een erkende installateur te kiezen voor het installeren van je laadpaal. Zij hebben de expertise en ervaring om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en in overeenstemming met de geldende voorschriften wordt uitgevoerd. Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde installateurs door het hele land en selecteren alleen op de hoogste kwaliteit.

    elektricien laadpalen

    5. Laadpaal onderhoud en service

    Nadat de laadpaal is geïnstalleerd, is regelmatig onderhoud en service essentieel om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft werken. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van het onderhoudsschema en eventuele garanties die worden aangeboden door de fabrikant of installateur.

    Een laadpaal thuis installeren kan een geweldige investering zijn voor eigenaren van elektrische voertuigen, waardoor het gemakkelijker wordt om op te laden en te genieten van de voordelen van elektrisch rijden. Door deze belangrijke stappen te volgen en de juiste professionals in te schakelen, kun je ervoor zorgen dat je laadpaal veilig en efficiënt functioneert, en kun je met een gerust hart de weg op met je elektrische auto.

    De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 324 reviews.