Laadpaal zoeken

Laadpaal zoeken

Laadpalen kaart met real-time informatie van alle openbare laadstations wereldwijd

Gedetailleerde kaart

Toelichting laadpalen kaart

Laadpaal zoeken? Gebruik de bovenstaande kaart voor een uitgebreid overzicht van laadstations wereldwijd. Hierin kunt u de volgende informatie vinden:

 • Overzicht van alle laadpalen en laadstations wereldwijd
 • Classificatie van het laadstation (publiek, bedrijf of privé)
 • Snelheid van het laadpunt (snel of normaal)
 • Actuele status van de laadpaal (beschikbaar of bezet)
 • Soorten stekkeraansluitingen
 • Geschatte laadkosten

Hoe werkt laden aan een openbare laadpaal?

Om aan een openbare laadpaal te laden, volgt u de onderstaande stappen:

 1. Bevestig de laadkabel aan uw elektrische auto. Zorg ervoor dat u de kabel stevig aansluit op zowel uw auto als de laadpaal.

 2. Zoek uw laadpas die u heeft ontvangen bij uw elektrische auto. Houd uw laadpas voor de kaartlezer op de laadpaal. Dit stelt de laadpaal in staat om de juiste gegevens te lezen en het laadproces te starten.

 3. Zodra uw laadpas is gescand, zal het laden automatisch beginnen. U kunt de laadtijd en -status op het display van de laadpaal volgen.

 4. Wanneer u klaar bent met laden, wilt u de laadkabel losmaken. Om het laden te stoppen, houdt u uw laadpas opnieuw voor de kaartlezer op de laadpaal. Hiermee wordt het laadproces gestopt.

 5. Nadat het laadproces is gestopt, kunt u veilig de laadkabel losmaken van uw auto.

openbare laadpaal stroomnet

Waarom laadpaal thuis?

Waarom zou u kiezen voor een laadpaal bij u thuis? Met een eigen laadstation bent u altijd verzekerd van een volledig opgeladen accu voordat u de deur uitgaat. Het is ideaal om uw auto ‘s nachts op te laden, zodat u de volgende dag zonder zorgen kunt vertrekken. Bovendien is een eigen laadstation vaak goedkoper en sneller dan het gebruik van een openbaar laadpunt. Afhankelijk van de locatie kunnen de kosten voor openbaar laden namelijk 2 tot 5 keer hoger zijn dan wanneer u uw auto thuis oplaadt. Met onze laadstations bent u verzekerd van optimale laadsnelheid.

Het goede nieuws is dat vrijwel elk huis geschikt is voor het plaatsen van een laadstation en dat er altijd een passende oplossing te vinden is voor uw elektrische auto.

Wat kost een laadpaal thuis?

U heeft een laadpaal al vanaf € 500. De prijs van een laadstation of laadpaal kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 • Het type laadpaal: Er zijn verschillende modellen en specificaties beschikbaar, met elk hun eigen prijsklasse.

 • De gewenste laadsnelheid: Snellere laadsnelheden kunnen resulteren in hogere kosten voor het laadstation.

 • De afstand tussen de laadpaal en uw meterkast: Langere afstanden kunnen extra bekabeling vereisen, wat de kosten kan beïnvloeden.

 • Eventuele extra opties, zoals een laadpas en dynamic load balancing: Deze functies kunnen handig zijn, maar kunnen ook invloed hebben op de totale kosten.

Om deze redenen bieden wij geen standaardprijzen aan, maar stellen wij altijd een gratis offerte op maat op. Dit stelt ons in staat om de specifieke behoeften en vereisten van uw situatie in overweging te nemen en u een nauwkeurige prijsindicatie te geven.

Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Offerte aanvragen

Vraag in sléchts 3 klikken vrijblijvende offertes aan

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

Veelgestelde vragen

Gebruik onze bovenstaande kaart om laadstations over de hele wereld te vinden. Klik eenvoudigweg op de gewenste locatie en bekijk de beschikbare laadpalen.

Er zijn verschillende typen laadstations, waaronder publieke laadstations die toegankelijk zijn voor iedereen, bedrijfslaadstations die eigendom zijn van specifieke bedrijven en privélaadstations voor persoonlijk gebruik.

Snel laadpunten bieden een hogere laadsnelheid, waardoor uw elektrische voertuig sneller wordt opgeladen in vergelijking met normaallaadpunten. Snel laadpunten kunnen in 15 minuten tot wel 300km bereik bijladen.

Ja, onze kaart toont de realtime status van laadpalen, zodat u kunt zien of een laadpaal beschikbaar of bezet is voordat u ernaartoe gaat.

Onze kaart biedt informatie over verschillende soorten stekkeraansluitingen bij laadstations, zodat u kunt controleren welke aansluiting uw elektrische voertuig nodig heeft.

Lees meer over stekkers (connectoren) in onze blog: “Welke typen connectoren zijn er voor elektrische voertuigen?“.

Ja, de kaart bevat een schatting van de laadkosten, zodat u een idee krijgt van de geschatte kosten voor het opladen van uw elektrische voertuig bij een specifiek laadstation.

Voor gratis advies over het installeren van een laadpaal bij uw woning of bedrijf, kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen via onze website. Ons team helpt u graag verder met de installatie.

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een betrouwbaar laadstation voor uw elektrische auto? Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Op onze pagina kunt u eenvoudig en snel een offerte aanvragen voor het installeren van een laadstation of laadpaal.

Website delen