Laadpaal installeren

Laadpaal installeren

Een volledige installatie voor je laadpaal vind je bij ons 

Laadpaal Installeren

Heb je een elektrische auto of ben je van plan er een te kopen en heb je de beschikking over parkeergelegenheid? Dan is een eigen laadpaal of laadstation een interessante mogelijkheid, zowel thuis als op kantoor. Maar wat kost een laadpaal thuis installeren en met welke werkzaamheden dien je rekening te houden?

Zaptec installeren

Waarom een laadpaal thuis?

1. Adviezen voor laadpaal thuis installeren:

Het proces begint meestal met een gesprek met een bedrijf dat laadpalen installeert. Tijdens dit gesprek zal een van de aangesloten bedrijven de situatie en de behoeften bespreken Ze zullen u adviseren over het type laadpaal dat het beste bij uw elektrische auto past (zoals bijvoorbeeld Wallbox of Alfen), over de locatie bij u thuis van de installatie, en eventuele vergunningen die nodig zijn.

2. Installatie van laadpaal:

Een professioneel installatiebedrijf die bij ons aangesloten is zal de laadpaal op een veilige manier  thuis installeren. Ze zorgen ervoor dat de elektrische aansluiting correct wordt gemaakt naar eventueel 3-fasen en dat de laadpaal voldoet aan alle wettelijke voorschriften en veiligheidsnormen. 

3. Toegang tot subsidies en financiële voordelen

Sommige regio’s en landen bieden subsidies of financiële incentives voor de installatie van laadpalen, vooral voor bedrijven en particulieren die een laadpaal thuis willen installeren. Wij kunnen u helpen om het proces door te lopen. Kijk ook op subsidie laadpaal 2024.

Wat kost een laadpaal thuis installeren?

1Meterkast 1-fase of 3-fase aansluiting

Met een 1-faseaansluiting van 230 volt kost het opladen van je elektrische auto veel tijd. De 3,7 kW uit een standaard stopcontact betekent dat je ongeveer 20 kilometer per uur in je auto laadt. Maar wil je sneller laden, dan is een verzwaring van 1-fase naar 3-fase benodigd en verdriedubbelt de snelheid van laden al gauw naar 60 kilometer per uur. Echter, is dit een prijskaartje dat hierbij komt kijken. Vaak liggen de prijzen tussen de 250 euro en 300 euro, afhankelijk van de leeftijd en het type van de meterkast.

 

2.  Wil je 22 kW laden?

Dan dien je de 3 x 25 A (ampère) aansluiting te verhogen en te installeren naar 3 x 32 A of 3 x 35 A om je laadpaal thuis optimaal te laten presteren en te laden. Echter, stijgen je energiekosten al gauw en zijn niet alle elektrische auto’s hierop voorbereid.

 

3. Overige kostenposten

   
Buiten de genoemde kostenposten kun je kiezen voor een mooie functie, namelijk Dynamic Load Balancing (https://laadstationinstalleren.nl/wat-is-load-balancing/ ). In het kort zorgt dit ervoor dat je huisstroomnet niet overbelast raakt tijdens het opladen van je auto, in combinatie met andere apparaten die op stroom werken.

Wie installeert een laadpaal thuis?

Bij www.laadstationinstalleren.nl kan je installatie uit handen geven en komt er een gecertificeerde installateur het laadpunt installeren, zoals bijvoorbeeld een Wallbox of Alfen. De installateur maakt de meterkast klaar en zorgt er voor dat kabels rechtstreeks naar het laadstation worden gegraven.

Kortom, je kunt ervoor kiezen om de installatie zelf uit te voeren, maar ook door ons te laten uitvoeren. De kosten zijn, zoals beschreven, afhankelijk van verschillende factoren. Dat maakt het moeilijk om een algemene indicatie te geven van de kosten voor laadpaal installatie thuis. Echter, wil je exact weten wat het in jouw situatie gaat kosten en welke laadpaal of laadstation voor jou de beste optie is? Neem dan gerust contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Offerte aanvragen

Vraag in sléchts 3 klikken vrijblijvende offertes aan

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

Veelgestelde vragen

Het installeren van een thuislaadpaal brengt gemak en gemoedsrust met zich mee, omdat u uw NIO altijd kunt opladen op uw eigen voorwaarden. U hoeft niet langer afhankelijk te zijn van openbare laadpunten en kunt genieten van het comfort van uw eigen oplaadoplossing.

Een geschikte locatie voor een laadpaal is die binnen handbereik van uw NIO ligt en dicht bij de elektriciteitsaansluiting. Vaak worden opritten, garages of carports hiervoor gekozen. Het is essentieel om de afstand tot uw meterkast en de benodigde kabellengte in overweging te nemen.

Het opladen van een NIO kan verschillende kosten met zich meebrengen, afhankelijk van uw elektriciteitstarief en de capaciteit van de laadpaal. Over het algemeen zijn de kosten per gereden kilometer aanzienlijk lager dan die van benzine of diesel voor een vergelijkbare auto.

Hoewel het technisch gezien mogelijk is om een NIO op te laden via een standaard stopcontact, is het sterk aan te raden om een laadpaal te gebruiken. Een laadpaal biedt namelijk sneller opladen, verhoogt de veiligheid en biedt meer gemak. Daarnaast kunnen bepaalde NIO-modellen uitsluitend worden opgeladen via een laadpaal.

De kosten van een NIO-laadpaal variëren afhankelijk van het model en de specifieke installatievereisten. Naast de aanschafkosten moet u rekening houden met de installatiekosten en eventuele aanpassingen aan uw elektrische installatie. Het is het beste om een offerte aan te vragen bij een erkende installateur voor een nauwkeurige schatting.

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.

Website delen