Wallbox installeren

Wallbox installeren

Een volledige service voor een Wallbox installatie vindt u bij ons

Voor particulieren en bedrijven

Wallbox biedt laadstations voor particulier en zakelijk gebruik. Er zijn verschillende opties beschikbaar. We leggen het belangrijkste uit voor uw installatie.

Onze deskundige installateurs zorgen ervoor dat uw Wallbox snel en vakkundig wordt geïnstalleerd, zodat u direct kunt genieten van probleemloos en efficiënt opladen.

We bieden vrijblijvende offertes aan voor een Wallbox inclusief installatie. Via ons eenvoudige offerteaanvraag formulier kunt u aangeven of u een particuliere of zakelijke offerte wenst te ontvangen.

Een greep uit Wallbox laadstations

decoratie-lijn

Pulsar Max

Pulsar Plus

Copper SB

Commander 2

Quasar

Waarom Wallbox installeren?

Bent u op zoek naar een betrouwbare en efficiënte oplossing voor het opladen van elektrische voertuigen? Dan is Wallbox een ideale oplossing! Met jarenlange ervaring en innovatie biedt Wallbox hoogwaardige laadstations die aan al uw behoeften voldoen. Ze staan bekend om hun kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en stijlvolle design. Doe vandaag nog een vrijblijvende offerteaanvraag om de mogelijkheden te bespreken en uw elektrische auto van energie te voorzien met de beste laadstations op de markt.

 • Populair merk laadstation
 • Laadoplossingen voor privé en zakelijk
 • Innovatieve technologie
 • Duurzaam en stijlvol

Welke Wallbox heb ik nodig?

Om de juiste Wallbox te kiezen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

 1. Controleer hoe snel je elektrische auto kan opladen en zorg ervoor dat de Wallbox dat vermogen kan leveren.
 2. Kijk naar het soort elektrische aansluiting dat je thuis hebt (1-fase of 3-fase) en zorg ervoor dat de Wallbox daarop past.
 3. Bedenk welke extra functies je wilt, zoals de mogelijkheid om de laadsnelheid aan te passen of een slimme verbinding met je telefoon.
 4. Vergelijk de prijzen van verschillende Wallboxen en kies er een die past binnen je budget.

Wij helpen je graag op weg bij het kiezen van een Wallbox. Vergelijk eerst offertes door een vrijblijvende offerteaanvraag via onze website te doen.

 

Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Offerte aanvragen

Vraag in sléchts 3 klikken vrijblijvende offertes aan

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

Wat kost Wallbox?

In eenvoudige woorden uitgelegd, kost een Wallbox inclusief installatie ongeveer 1500 euro. Het exacte bedrag kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk en model van de Wallbox, de gewenste functionaliteiten en de complexiteit van de installatie. De prijs van de installatie hangt af van:

 • Of u het laadstation aan de wand of op een paal wilt
 • Of u 1-fase of 3-fasen in de meterkast heeft
 • Wat de afstand tussen de meterkast en de gewenste plek van installatie is

Bij ons ontvangt u vrijblijvend advies en offertes die passen bij uw situatie. Vergelijk eerst voordat u kiest. Doe een vrijblijvende offerteaanvraag via onze website.

Waar Wallbox plaatsen?

De meeste mensen plaatsen hun Wallbox, zoals de naam al zegt: aan de muur. Maar een Wallbox is ook geschikt om op een paal te plaatsen.

Het installeren van een Wallbox op een paal kan handig zijn in situaties waarbij een muurmontage niet mogelijk of wenselijk is. Bijvoorbeeld in openbare parkeerplaatsen, bedrijfsterreinen, appartementencomplexen of gemeenschappelijke parkeerfaciliteiten waar meerdere gebruikers toegang moeten hebben tot het laadpunt.

Hoe installeer ik een Wallbox?

Er is geen eenduidige manier voor het installeren van een Wallbox, omdat dit afhankelijk is van uw eigen situatie. In een aantal stappen leggen we uit hoe een installatie kan plaatsvinden.

Belangrijk vóór de installatie is dat u toestemming heeft van de eigenaar van de woning of pand als u zelf niet de eigenaar bent.

Let op: in verband met de veiligheid raden we u aan om dit te doen met technici

 1. Controleer of u een 3-fasen aansluiting in de meterkast heeft. Indien dat niet het geval is moet u deze vaak uitbreiden. Neem hiervoor contact op met de netbeheerder
 2. Kies een geschikte locatie aan de wand of op een paal waar u de Wallbox wilt monteren.
 3. Volg de instructies van de fabrikant om de Wallbox aan de wand of op de paal te monteren.
 4. Sluit de elektrische draden van de Wallbox aan op de 3-fase aansluiting die is geïnstalleerd door de netbeheerder.
 5. Configureer het laadstation en test de installatie door uw elektrische voertuig aan te sluiten en te controleren of het correct wordt opgeladen.

Voor de installatie van een Wallbox is het belangrijk dat deze wordt uitgevoerd door een gecertificeerde installateur. Indien dit wordt gedaan door een niet-gecertificeerd persoon, komt de garantie te vervallen. We raden aan om een gecertificeerde installateur in te schakelen voor de werkzaamheden.

FAQ - Wallbox Installatie

Wallbox biedt betrouwbare en efficiënte laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Met jarenlange ervaring en innovatie biedt Wallbox hoogwaardige laadstations die aan al uw behoeften voldoen. Ze staan bekend om hun kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en stijlvolle design. Doe vandaag nog een vrijblijvende offerteaanvraag om de mogelijkheden te bespreken en uw elektrische auto van energie te voorzien met de beste laadstations op de markt.

Wallbox biedt een breed scala aan laadstations, waaronder enkele populaire opties:

 • Pulsar Max: Tot 22 kW laadvermogen, slechts 1,3 kg, type 1 of 2 kabel, bediening via bluetooth en WiFi, ECO-SMART: Benut het volledige vermogen van je zonnepanelen.
 • Pulsar Plus: Tot 22 kW laadvermogen, slechts 2 kg, type 1 of 2 kabel, bediening via bluetooth en WiFi.
 • Copper SB: Tot 22 kW laadvermogen, slechts 2 kg, type 2 kabel, bediening via bluetooth en WiFi.
 • Commander 2: Tot 22 kW laadvermogen, slechts 2,4 kg, type 2 kabel, bediening via bluetooth en WiFi.
 • Quasar: Tot 5 kW laadvermogen (1-fase), 15,5 kg, CHAdeMo kabel, bediening via bluetooth en WiFi, bidirectioneel laden (V2G).

Deze laadstations zijn innovatief en geschikt voor zowel privé als zakelijk gebruik.

Om de juiste Wallbox te kiezen, zijn hier enkele overwegingen:

 • Controleer de laadsnelheid van uw elektrische auto en zorg ervoor dat de Wallbox dit vermogen kan leveren.
 • Kijk naar het type elektrische aansluiting in uw woning (1-fase of 3-fase) en zorg ervoor dat de Wallbox compatibel is.
 • Overweeg extra functies zoals aanpasbare laadsnelheid en smartphone-connectiviteit.
 • Vergelijk prijzen van verschillende Wallboxen en kies er een die binnen uw budget past.

We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Begin door vrijblijvende offertes te vergelijken via ons offerteaanvraagformulier op onze website.

Een Wallbox inclusief installatie kost doorgaans ongeveer 1500 euro, maar de exacte prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk en model van de Wallbox, gewenste functies en installatiecomplexiteit. De installatieprijs kan ook variëren op basis van:

 • Wandmontage of montage op een paal.
 • Het type aansluiting in uw meterkast (1-fase of 3-fase).
 • De afstand tussen de meterkast en de installatieplaats.

Bij ons ontvangt u advies en offertes op maat voor uw situatie. Vergelijk eerst voordat u een keuze maakt door ons offerteaanvraagformulier in te vullen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wij begrijpen dat het installeren van een laadpaal een belangrijke beslissing is. Daarom bieden wij hoogwaardige service en een vlotte afhandeling van uw aanvraag. Ons team staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het maken van de beste keuze voor uw situatie. Bij Laadstationinstalleren.nl kunt u terecht voor professionele installaties van Wallbox laadpalen.

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor de installatie van uw Wallbox? Vraag dan nu eenvoudig en snel een offerte aan via onze website. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste oplossing voor uw behoeften en situatie. Laat ons u helpen om een duurzame en praktische laadoplossing te realiseren voor uw elektrische auto.

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.

Website delen