Hoe laad ik mijn elektrische auto op zonder oprit?

Hoe laad ik mijn elektrische auto op zonder oprit?

laadpaal op oprit

Blog delen

De opkomst van elektrische auto’s heeft de manier waarop we naar mobiliteit en duurzaamheid kijken veranderd. Maar wat als je geen eigen oprit hebt om je elektrische auto op te laden? Geen zorgen, er zijn nog tal van opties beschikbaar om ervoor te zorgen dat je elektrische auto altijd opgeladen is, zelfs als je geen oprit hebt. In deze blog bespreken we enkele slimme oplossingen voor eigenaren van elektrische auto’s zonder oprit.

Wat kan ik doen zonder laadpalen in de buurt?

Een van de grootste uitdagingen voor eigenaren van elektrische auto’s zonder oprit is het gebrek aan nabijgelegen laadpalen. In sommige gebieden zijn laadinfrastructuur en openbare laadpalen nog beperkt beschikbaar. Hier zijn enkele stappen die je kunt ondernemen:

 

  1. Plan je reizen slim: Als je weet dat je bestemming geen laadpunten heeft, zorg er dan voor dat je je reis plant via gebieden met laadinfrastructuur. Er zijn verschillende apps en websites beschikbaar die je kunnen helpen bij het vinden van laadstations op je route.
  2. Overweeg een laadkabel voor thuis: Als je geen laadpunt in de buurt hebt, overweeg dan de installatie van een laadkabel thuis. Dit kan aan de buitenkant van je huis worden geïnstalleerd, zodat je je auto kunt opladen vanaf een standaard stopcontact.
  3. Hybride als tijdelijke oplossing: Als je in afwachting bent van laadinfrastructuur in je buurt, kun je een plug-in hybride auto overwegen. Deze voertuigen hebben een benzine- of dieselmotor die als back-up kan dienen voor lange ritten, terwijl je toch kunt profiteren van elektrisch rijden voor korte afstanden.

Hoe zorg je voor een laadpaal dichtbij/rondom huis?

Als je geen oprit hebt, betekent dit niet dat je geen laadpunt bij je huis kunt hebben. Er zijn verschillende opties beschikbaar om je elektrische auto rondom je huis op te laden:

  1. Straatlaadpalen: In sommige gemeenten kun je een verzoek indienen bij de lokale overheid om een openbare laadpaal in de buurt van je huis te plaatsen. Dit kan echter afhankelijk zijn van lokale regelgeving en beschikbaarheid.
  2. Laadpaal Delen: Overweeg samen te werken met je buren om de kosten van een laadpaal te delen. Hierdoor kunnen meerdere elektrische autogebruikers in dezelfde straat profiteren van oplaadmogelijkheden.
  3. Parkeergarages: Als je in een appartementencomplex woont, kun je met de beheerder of vereniging van eigenaren praten over het plaatsen van laadstations in de parkeergarage.
  4. Thuisinstallatie: Als je toestemming hebt van de eigenaar van het pand, kun je overwegen om een laadpunt aan de buitenkant van je huis te installeren, of op de parkeerplek toegewezen aan je huis, indien dit het geval is. Zorg ervoor dat je de juiste vergunningen en goedkeuringen krijgt voordat je dit doet.

Wat zijn wettelijke ontwikkelingen op het gebied van laadpalen plaatsen rondom huis?

Elektrisch rijden wordt aangemoedigd door veel overheden over de hele wereld, en er zijn vaak wettelijke ontwikkelingen en stimuleringsmaatregelen die eigenaren van elektrische auto’s ten goede komen. Dit omvat subsidies voor de installatie van laadinfrastructuur, belastingvoordelen en toegang tot rijstroken voor carpoolen.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste wetten en voorschriften met betrekking tot elektrisch rijden in je regio, omdat deze voortdurend kunnen veranderen en verbeteren. Wil je hier van tevoren meer gedetailleerde informatie over? Dan raden we je aan om contact op te nemen met uw plaatselijke gemeente. Ook kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om hier meer over te weten te komen!

Vrijblijvende offerte

Vraag in sléchts 3 klikken gratis offertes aan voor een laadoplossing

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.

Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 230 reviews.