Nederland tekent een overeenkomst met Californië op het gebied van laadpalen

Nederland tekent een overeenkomst met Californië op het gebied van laadpalen

nederland-laadpalen-californië

Blog delen

Het laden van elektrische voertuigen kan slimmer, veiliger en makkelijker. Met dat doel hebben staatssecretaris Heijnen van het ministerie infrastructuur en waterstaat en Garcia Gonzalez (minister van het California milieuagentschap) vandaag een overeenkomst gesloten.

Het doel van deze overeenkomst is dat experts onderling samen aan het werk gaan om betere regelgeving te creëren. Daarnaast is het delen van techniek een van de uitgangspunten om er voor te zorgen dat uiterlijk in 2035 alle nieuwe auto’s in Nederland elektrisch zijn, zowel in Europa als in Californië. De overeenkomst wordt gesloten tijdens een handelsmissie in San Francisco, onder toeziend oog van Koningin Máxima.

Nederland en Californië lopen voorop in de laadtechnologie en dat is terug te vinden en de grote innovatieve testcentrums voor laadtechnieken. De laatste ontwikkelingen met betrekking tot het snel laden, slimladen en cybersecurity worden hier ontwikkeld en getest. Dit levert veel onderlinge kennis op.

Het concrete plan is dat Nederland en Californië er voor willen zorgen dat aanbieders van laadpalen overal ter wereld open standaarden hanteren. Een ieder moet eenvoudig bij elke laadpaal terecht kunnen met een eigen betaalpas, zonder een abonnement hier voor af te hoeven sluiten. Het voordeel hier van is, is dat er zekerheid komt. Het betekent echter ook dat verkopers van laadpalen makkelijk de producten in het buitenland kunnen verkopen.

Wat verdient Nederland aan elektrisch laden?

Nederland verdient per jaar ongeveer vijf miljard euro aan allerlei producten en diensten op het gebied van elektrisch vervoer, zoals de bouw en verkoop van laadpalen. In Amerika loop Californië voorop. Nederland heeft 40 bedrijven die investeren in duurzame mobiliteit.

Vrijblijvende offerte

Vraag in sléchts 3 klikken gratis offertes aan

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.

Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 230 reviews.