Waarom laadt mijn elektrische auto niet op?

Waarom laadt mijn elektrische auto niet op?

Elektrische auto oplader

Blog delen

Zoals ieder apparaat wel eens kuren vertoont, gebeurt dat ook wel eens bij laadpalen en elektrische auto’s. Het is natuurlijk heel vervelend als uw elektrische auto niet oplaadt. Gelukkig valt dit probleem vaak door uzelf te verhelpen. Ook kan het zijn dat uw auto langzamer oplaadt dan u verwacht. In deze blog bespreken we wat u kunt doen als uw elektrische auto niet of langzamer oplaadt! 

Waarom laadt mijn auto niet op?

Het is heel vervelend als je merkt dat je elektrische auto niet oplaadt. Er zijn een aantal mogelijke oorzaken waarom dit gebeurt. Ten eerste kan het opladen mislukken als het oplaadpunt niet goed is aangesloten of als de stekker los is. Als dit het geval is, zal de stroom niet naar de auto stromen. Een andere mogelijke oorzaak is dat het oplaadpunt defect is. Als het oplaadpunt defect is, kan het opladen moeilijk of helemaal niet lukken. Ten derde kan de accu van uw auto leeg of beschadigd zijn. Als de accu leeg of beschadigd is, kan de auto niet opladen. Tot slot kan ook een softwareprobleem de oorzaak zijn dat de auto niet oplaadt. Als de auto over een oudere versie van de software beschikt, kan deze de oplaadstroom niet aansturen.

Wat kan ik doen als mijn auto niet oplaadt?

Controleer of de stekker goed is aangesloten op uw elektrische auto en of er geen losse verbindingen zijn. Klopt dit allemaal? Controleer dan de stroomvoorziening van de laadpaal zelf, het kan zijn dat er een zekering is gesprongen. 

Het probleem kan ook in uw auto liggen. De accu kan bijvoorbeeld kapot zijn, laat er in dit geval een professionele monteur naar kijken.

Tot slot kan het zijn dat uw elektrische auto over verouderde software beschikt. Voer in dit geval een software update uit om ervoor te zorgen dat uw auto weer op te laden is. Komt u er echt niet zelf uit? Neem dan contact op met een professional.

Laadpaal en auto

Hoe reset ik mijn laadpaal?

Om uw laadpaal te resetten, kunt u de zekering in de meterkast waaraan de laadpaal gekoppeld is uitschakelen. Weet u niet welke zekering dit is? U kunt ook de hoofdzekering uitschakelen, alleen schakelt u dan direct de stroom in uw gehele huis uit. Als u dit hebt gedaan zal de laadpaal automatisch uit gaan. Wacht tenminste 10 minuten voor u hem weer inschakelt. Schakel de zekering weer in en wacht een paar minuten tot uw laadpaal weer is opgestart. Hopelijk lukt het nu om uw auto weer op te laden.

Elektrische auto opladen

Waarom laadt mijn auto langzamer op dan verwacht?

Er zijn meerdere redenen waarom een elektrische auto langzamer oplaadt dan voorheen. De meest voorkomende oorzaken zijn:

 

 

  1. De accu is koud. Tussen de 21 en 25 graden is in principe een uitstekende temperatuur voor de accu om op te laden. Als de accu kouder is dan 21 graden of warmer dan 25 graden, kan dat het opladen verlangzamen.

 

  1. Het oplaadstation heeft te weinig vermogen. Als het oplaadstation niet genoeg vermogen heeft om de batterij volledig op te laden, zal het opladen veel langer duren dan voorheen.

 

  1. Het kan zijn dat de autofabrikant van uw auto de pieksnelheid als laadsnelheid heeft opgegeven. De pieksnelheid wordt behaald net nadat uw auto op stroom is aangesloten. Na verloop van tijd neemt deze pieksnelheid af, waardoor u door de opgegeven ‘laadsnelheid’ eigenlijk op het verkeerde been wordt gezet.

 

  1. De kabels of connectors zijn versleten. Als de kabels of connectors versleten zijn, zal de stroom niet goed stromen, waardoor de lading langzamer gaat.

Heb je, of krijg je, binnenkort een elektrische auto maar heb je nog geen mogelijkheid om thuis op te laden? Laat dan een laadpaal thuis installeren! Vraag een offerte aan en krijg vrijblijvend een advies. 

Vrijblijvende offerte

Vraag in sléchts 3 klikken gratis offertes aan voor een laadoplossing

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.

Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 230 reviews.