Wat is een ChargeArm en waarvoor kan je deze gebruiken?

Wat is een ChargeArm en waarvoor kan je deze gebruiken?

chargearm-oplossing

Blog delen

In de afgelopen maanden hebben wij vele malen de vraag gekregen of een laadkabel over de stoep mag lopen. Een bedrijf in Nederland heeft ingespeeld op deze vraag én hiervoor de oplossing gevonden voor de groei van laadkabels die op de openbare stoep liggen.

In Nederland zijn er veel particulieren die niet in het bezit zijn van een eigen oprit. Hoe prettig het is om thuis op te laden, hoe lastig dit soms ook kan zijn. Veel particulieren kiezen daarbij er dus voor om de laadkabel over de weg te laten lopen omdat er geen andere mogelijkheden zijn. De stoep is openbaar terrein en moet vrij toegankelijk zijn. Echter, is het helaas is het leggen van de kabels over de stoep verboden bij de wet, ondanks dat er gemeenten waren die dit gedoogden. Zelfs met het bedekken van een rubbermat is het verboden en is de kans aanwezig dat er een boete uitgeschreven gaat worden van 259 euro.

Tot 2021 was er geen oplossing voor deze kwestie. De ChargeArm is ontwikkeld en bezit een haak die aan een paal vast zit. Met de ChargeArm leidt je de kabel door de lucht naar je elektrische auto. De gemiddelde stoep in Nederland is tussen de 2 en 2.5 meter breed en is lang genoeg om de auto te voorzien van stroom. Het voordeel hiervan is dat de arm kan draaien en je de auto dus niet op een vaste plaats hoeft te parkeren. Een ander voordeel dat hierbij komt kijken is dat de kabel niet slijt door vuil en de beweging op de grond.

De ChargeArm is bij definitie niet goedkoper dan andere alternatieven, maar daarentegen gaat de kabel wel langer mee en is het (kind) en milieuvriendelijk. De ChargeArm kan worden aangesloten op elk type lader en heeft dus geen eigen connector nodig. Het is in theorie een verlengkabel dan een echte laadpaal.
Bij het kopen van een laadpaal is er de mogelijkheid om een ChareArm aan te schaffen.

Meer weten? Kijk op https://chargearm.com/nl/ of contacteer ons

Wilt u offerte(s) voor de levering en/of plaatsing van een laadstation ontvangen van installateurs? Vraag dan direct een offerte aan via onderstaand formulier.

Offerte aanvragen

Vraag in sléchts 3 klikken vrijblijvende offertes aan

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

2 reacties

 1. Yasper Kuiper

  Wat kost het laten plaatsen van een chargearm?

  1. Herman Witterholt

   Hallo Yasper,

   Het plaatsen van een chargearm is afhankelijk van uw situatie. Om de kosten en werkzaamheden inzichtelijk te hebben adviseren we u om een offerteaanvraag te doen via onze website. Dit is vrijblijvend.

   Met vriendelijke groet,
   Herman van Laadstation Installeren
   https://laadstationinstalleren.nl/offerte/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 139 reviews.