Wat is een ChargeArm en waarvoor kan je deze gebruiken?

Wat is een ChargeArm en waarvoor kan je deze gebruiken?

chargearm-oplossing

Blog delen

Vanaf 1 januari 2024 is de nieuwe omgevingswet in Nederland van toepassing, waardoor de ChargeArm volledig is toegestaan. In de afgelopen maanden hebben we vaak de vraag gekregen of een laadkabel over de stoep mag lopen. Een Nederlands bedrijf heeft deze vraag beantwoord en een oplossing gevonden voor de groeiende hoeveelheid laadkabels op de openbare stoep.

In Nederland zijn er veel particulieren die geen eigen oprit hebben. Hoewel het opladen thuis handig is, kan het soms ook lastig zijn. Veel particulieren kiezen er daarom voor om de laadkabel over de weg te laten lopen omdat er geen andere mogelijkheden zijn. De stoep is openbaar terrein en moet vrij toegankelijk zijn.

Tot 2021 was er geen oplossing voor dit probleem. De ChargeArm is ontwikkeld en heeft een haak die aan een paal vastzit. Met de ChargeArm leid je de kabel door de lucht naar je elektrische auto. De gemiddelde stoep in Nederland is tussen de 2 en 2,5 meter breed en is lang genoeg om de auto van stroom te voorzien. Het voordeel hiervan is dat de arm kan draaien en je de auto dus niet op een vaste plaats hoeft te parkeren. Een ander voordeel is dat de kabel niet slijt door vuil en beweging op de grond.

Hoewel de ChargeArm in principe niet goedkoper is dan andere alternatieven, gaat de kabel wel langer mee en is het kind- en milieuvriendelijk. De ChargeArm kan worden aangesloten op elk type lader en heeft dus geen eigen connector nodig. In theorie is het meer een verlengkabel dan een echte laadpaal. Bij de aankoop van een laadpaal is er de mogelijkheid om een ChargeArm aan te schaffen.

Wilt u meer weten? Bezoek de website van ChargeArm: https://chargearm.com/nl/ of neem contact met ons op.

Wilt u offertes ontvangen voor de levering en/of installatie van een laadstation van installateurs? Vraag dan direct een offerte aan via het onderstaande formulier.

Offerte aanvragen

Vraag in sléchts 3 klikken vrijblijvende offertes aan

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

4 comments

 1. Yasper Kuiper

  Wat kost het laten plaatsen van een chargearm?

  1. Herman Witterholt

   Hallo Yasper,

   Het plaatsen van een chargearm is afhankelijk van uw situatie. Om de kosten en werkzaamheden inzichtelijk te hebben adviseren we u om een offerteaanvraag te doen via onze website. Dit is vrijblijvend.

   Met vriendelijke groet,
   Herman van Laadstation Installeren
   https://laadstationinstalleren.nl/offerte/

 2. Martin de Neef

  Als een gemeente het goed regelt, is de kabel over de stoep niet strafbaar omdat de gemeente het middels een vergunning toestaat. De ChargeArm ligt weliswaar niet direct op de stoep, maar hangt nog altijd wel boven gemeentegrond. Ook daar zal je dus een vergunning voor nodig hebben wil je geen boete krijgen.

  1. Herman Witterholt

   Hallo Martin,

   Bedankt voor je reactie. We hebben de blog aangepast op basis van je reactie. Hartelijk dank hiervoor!

   Met vriendelijke groet,
   Herman Witterholt
   Laadstation Installeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 325 reviews.