Deze 5 elektrische auto's laden het snelst op

Deze 5 elektrische auto’s laden het snelst op

vinfast-vf8-nederland

Blog delen

Snel opladen wordt steeds normaler in de wereld van elektrische auto’s en logischerwijs wordt ook de oplaadsnelheid van elektrische auto’s steeds belangrijker. Met de voortdurende verbeteringen in laadtechnologieën brengen autofabrikanten indrukwekkende modellen op de markt die niet alleen krachtige prestaties leveren, maar ook opvallend snel kunnen worden opgeladen. Hier zijn de top 5 elektrische auto’s die in 2023 uitblinken in laadsnelheid. Wil je trouwens meer weten over hoe je de laadsnelheid kan verbeteren? Neem een kijkje bij onze blog hierover. 

Porsche Taycan - 270 kW

De Porsche Taycan staat al bekend om zijn indrukwekkende prestaties, en met de laadsnelheid is het niet anders. Met een vermogen van 270 kW kan de Taycan indrukwekkende oplaadtijden realiseren. Volgens Porsche kan de Taycan in minder dan 22 minuten van 5 tot 80 procent opladen. Met een actieradius van 407 kilometer kom je zo dus in korte tijd alweer een heel eind!

Audi E-tron GT - 270 kW

Audi’s E-tron GT is niet alleen van de buitenkant prachtig, maar hij beschikt ook over een krachtig laadsysteem. Met een laadvermogen van 270 kWh biedt de E-tron GT-snelheid en efficiëntie. Daarbij komt: de gemiddelde laadtijd van 5% naar 80% voor deze auto is slechts zo’n 22,5 minuut.

Hyundai Ioniq 6 - 350 kW

De Hyundai Ioniq 6 maakt een statement met zijn buitengewoon hoge aandrijvingsvermogen van 350 kW. Dit betekent dat bestuurders kunnen genieten van korte oplaadtijden, voor een hoge actieradius van de auto: die is 416 kilometer. Voor deze auto geldt om van 10 tot 80 procent op te laden een oplaadsnelheid van 18 minuten.

Hyundai Ioniq 5 - 350 kW

Hyundai blijft indruk maken op het gebied van laadsnelheid, en de Ioniq 5 is daar geen uitzondering op. Met dezelfde krachtige laadcapaciteit van 350 kW als zijn broer, de Ioniq 6, biedt de Ioniq 5 dezelfde snelle oplaadervaring. Dit betekent dat je volgens de fabrikant met 5 minuten opladen al 111 kilometer extra kan rijden!

Lucid Air - 300+ kW

De Lucid Air is een meesterwerk van techniek en design, en zijn laadprestaties doen niet onder. Met een laadcapaciteit van 300+ kW biedt de Lucid Air niet alleen snelheid, maar ook de flexibiliteit om op verschillende laadstations gebruik te maken van optimale laadsnelheden. Het is bovendien de snelst op te laden auto in deze lijst: in een kwartier laadt deze auto op van 10 naar 80 procent.

elektrische auto snelladen

Waarom is de oplaadsnelheid van een elektrische auto belangrijk?

In 2023 wordt de strijd om de snelste laadtijd steeds intenser, en het is geen toeval dat deze vijf modellen de boventoon voeren. Snel opladen verbetert niet alleen de praktische bruikbaarheid van elektrische auto’s, maar het vergroot ook het bereik van elektrische auto’s door bestuurders de mogelijkheid te bieden om efficiënter gebruik te maken van laadinfrastructuur. Wij zijn in ieder geval benieuwd wat de toekomst, die er veelbelovend uitziet, ons nog allemaal te bieden heeft.

Offerte aanvragen

Vraag in sléchts 3 klikken vrijblijvende offertes aan

(Ook wanneer je nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en je gegevens zijn veilig

FAQ over de elektrische auto's die het snelst laden

De Lucid Air is een meesterwerk van techniek en design, en zijn laadprestaties doen niet onder. Met een laadcapaciteit van 300+ kW biedt de Lucid Air niet alleen snelheid, maar ook de flexibiliteit om op verschillende laadstations gebruik te maken van optimale laadsnelheden. Het is bovendien de snelst op te laden auto in deze lijst: in een kwartier laadt deze auto op van 10 naar 80 procent. Op nummer twee staan de Hyundai Ioniq 5 & 6. Met een vermogen van 350 kW laden deze in 18 minuten van 10 tot 80 procent op.

Snel opladen verbetert niet alleen de praktische bruikbaarheid van elektrische auto’s, maar het vergroot ook het bereik van elektrische auto’s door bestuurders de mogelijkheid te bieden om efficiënter gebruik te maken van laadinfrastructuur. Je hebt dus minder kans om stil te komen te staan langs de weg. 

Als je een vrijblijvende offerte wilt ontvangen voor het installeren van een laadpaal thuis, kun je contact met ons opnemen. Wij staan klaar om je te assisteren bij je laadpaalbehoeften. Dien een vrijblijvende offerteaanvraag in en wij zorgen voor een offerte die past bij je budget en wensen.

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.

Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 336 reviews.