Snelladers langs de snelweg in opmars - Plan voor 2024

Snelladers langs de snelweg

laadstation europa

Blog delen

Het Europees Parlement is er eindelijk over eens. Het opladen van auto’s moet gemakkelijker en gebruiksvriendelijker worden de komende jaren op de belangrijkste snelwegen in de Europese Unie. 

Het Europees Parlement wil dat de lidstaten tegen 2024 een plan voor de uitrol van infrastructuur voor alternatieve brandstoffen presenteren. Snellaadpalen in Europa zijn onderdeel van dit plan.

Kan je overal openbaar snelladen in Europa?

Op de hoofdsnelwegen in Europa moet volgens het parlement tegen 2026 gemiddeld om de 60 kilometer een laadstation staan voor elektrische auto’s, vrachtwagens en bussen. Daarbij komt kijken dat op elke parkeerplek langs de snelweg minimaal twee laadstations moeten staan om de vrachtwagens te kunnen voorzien.

In Europa zijn er op het moment 380.000 laadstations. Echter is er afgesproken dat rond 2022 ongeveer 700.000 laadstations gerealiseerd zouden worden. Volgens Ismail Ertug van het Duits parlement zijn niet alle EU-landen de afspraken nagekomen om voldoende laadpunten te realiseren.

fastned-oplaadstations
Oplaadstations van Fastned kunnen in 15 minuten tot wel 300 km bereik bijladen

De Wallbox Supernova is ideaal voor het openbaar opladen op stedelijke of interstedelijke locaties

Is een openbaar laadstation toegankelijk voor elke auto?

Ja, elke elektrische auto heeft toegang tot dit laadpunt en het betalen wordt eenvoudig. In 2027 komt er een Europees informatiepunt over alle alternatieve brandstoffen, waaronder elektrisch opladen. De prijs bij het laadstation moet openbaar zijn en per kilowattuur of per kilo worden weergeven zodat het voor de klant duidelijk zichtbaar is wat de kosten zijn en tevens moeten de wachttijden weergegeven worden zodat het overzicht bewaard wordt. Op reis kun je dan zelfs de goedkoopste aanbieder op zoeken via het internet.

Hoeveel snelladers zijn er in Nederland?

In Nederland zijn er ongeveer 3500 publieke snelladers. Door dit hoge aantal bezit Nederland de grootste laaddichtheid van Europa. Op het internet zijn er talloze tools die er voor zorgen dat het laadstation wordt weergeven, inclusief de beschikbaarheid. Via deze tools kun je routes plannen, zodat je altijd voorbereid de weg op gaat en niet met een lege tank komt te zitten.

Wist je dat thuis laden altijd nog goedkoper is dan openbaar opladen? Vraag vrijblijvende laadpaal offertes aan via laadstationinstalleren.nl/offerte

Vrijblijvende offerte

Vraag in sléchts 3 klikken gratis offertes aan voor een laadoplossing thuis

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.

Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 230 reviews.