Auto opladen met zonnepanelen - Hoe werkt dit?

Auto opladen met zonnepanelen

elektrische-auto-zonnepanelen

Blog delen

Een groot bijkomend voordeel van een laadpaal thuis is de verlaging in kosten. Voor thuisladen betaalt u aanzienlijk minder dan voor openbaar laden. Maar wist u dat het mogelijk is om uw elektrische auto zelfs bijna gratis op te laden?

Welke laadpalen zijn geschikt in combinatie met zonnepanelen?

De Wallbox Pulsar Plus en de Wallbox Copper SB zijn laadstations die perfect gecombineerd kunnen worden met de plaatsing van zonnepanelen. Wallbox is één van de merken die oplossingen biedt om de slimme laadpaal te combineren. Met de ingebouwde eco-smart functie in het laadstation wordt het mogelijk om de elektrische auto volledig op te laden met elektriciteit van de zonnepanelen.

Het volledig opladen van het voertuig is alleen mogelijk wanneer de zonnepanelen genoeg energie kunnen leveren. Als voorbeeld kunt u het volgende gebruiken: wanneer zonnepanelen in totaal 3500kWh opleveren en een auto 3200kWh nodig heeft, dan zal de auto alleen het ‘gratis’ stroom van de zonnepanelen gebruiken.

wallbox-pulsar-thuis
laadstekker plugin

Is het opladen van een auto in de nacht sneller?

In de meeste gevallen wel. De kans is groot dat de auto in de nacht sneller oplaadt, omdat er minder producten elektriciteit nodig zijn.

Als uw zonnepanelen te veel elektriciteit generen, dan kan een gedeelte teruggegeven worden aan het stroomnetwerk. Dit proces heet salderen. Wanneer u saldeert, dan ontvangt u altijd minder geld dan de huidige elektriciteitsprijs. Hierdoor kan het gunstig zijn om ervoor te zorgen dat uw elektrische auto op dat moment wordt opgeladen zodat het niet teruggegeven wordt aan het stroomnetwerk.

Hoe voorkom ik stroomuitval?

Stroomuitval voorkomen kan door een load-balancing module in de meterkast te plaatsen. Afhankelijk van uw situatie in de meterkast kan deze geplaatst worden. Bekijk alles over Dynamic Load Balacing via onze blog.

Vrijblijvende offerte

Vraag in sléchts 3 klikken gratis offertes aan voor een laadoplossing

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.

Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 325 reviews.