Verplicht een elektrische leaseauto - Laadstation Installeren

Verplicht een elektrische leaseauto

laadpaal-laten-plaatsen

Blog delen

Bronnen rond de Nederlandse regering willen dat zakelijke leaserijders vanaf 2025 bij de keuze van een nieuwe lease auto alleen nog uit volledige elektrische auto’s kunnen kiezen.

De staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat bereidt regelgeving voor om dit te verplichten. Het doel is om de vergroening van zakelijke auto’s in Nederland te versneller. De nieuwe regels zouden nodig zijn om de afgesproken beperking van CO2-uitstoot te halen en bij te dragen aan de stikstof uitstoot.


Nederland is met afstand het land met de meeste laadpalen voor het aantal elektrische auto’s. Van de 307.000 publieke laadpalen staat ongeveer 30 procent in ons land, namelijk 90.000. In Europa is Noorwegen op het moment koploper in de verkoop van elektrische auto’s. Zo’n 85 procent van de verkochte auto’s heeft inmiddels een stekker. Als er wordt gekeken naar het streefdoel in Nederland en in Europa om 55% CO2 reductie te halen, dan hebben we in Europa zo’n 6,8 miljoen publieke laadpalen nodig. Omgerekend komt dit neer op 22 keer zo veel als eind 2021.


De regelgeving van het kabinet dat leaseauto’s vanaf 2025 volledig elektrisch moeten zijn, zal er voor zorgen dat de versnelling van de laadpaal infrastructuur alsmaar sneller zal gaan verlopen. Immers, niet elk huishouden heeft een eigen oprit en niet elke wijk bezit een parkeerplek met laadpalen. In de toekomst zal dit anders moeten. Naar schatting heeft een kwart van de huishoudens het bezit over een eigen oprit.
Bij Laadstation Installeren kan men offertes opvragen met daarbij altijd de geschikte oplossing. Wat denkt u van een ChargeArm om te kunnen opladen, of over een laadstation dat bevestigd kan worden aan de muur?

Meer weten, kijk op www.laadstationinstalleren.nl

Offerte aanvragen

Vraag in sléchts 3 klikken een vrijblijvende offerte aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 325 reviews.