Op vakantie met een elektrische auto - Laadstation Installeren

Op vakantie met een elektrische auto

Blog delen

Miljoenen Nederlanders gaan deze zomer weer op vakantie en dat betekent dat er weel duizenden auto’s de weg op gaan. De laatste jaren is het percentage van elektrische auto’s hard gestegen, maar zijn de voorzieningen lang niet altijd zo goed in het buitenland vergeleken met Nederland en dat betekent dat je voorbereidt de weg op moet gaan. Onderstand een aantal tips om de reis naar de vakantieplek zorgeloos te bereiken.

Allereerst, zorg er voor dat in de buurt van de vakantiebestemming een laadmogelijkheid aanwezig is. Via de meeste websites kan dit achterhaalt worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan raden wij aan om uw vakantiebestemming hierover te informeren.

Bereid je voor op de reis. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar het is belangrijk dat er met een volledig opgeladen accu vertrokken wordt, de bandenspanning gecontroleerd wordt en alle extra uitrusting bij je hebt. Wees er van bewust dat de auto vaak zwaarder beladen is waardoor de actieradius verlaagd wordt.

Voordat de reis begint, is het slim om een rekensom te maken en te kijken hoe ver je kunt komen. Door de reis van te voren te berekenen, kun je bepalen hoeveel tussenstops er gemaakt moeten worden. Als de reis meer kilometers betreft dan de actieradius, is het bruikbaar om de app ABRP raad te plegen bij het helpen van het inplannen van pauzes om de auto op te laden. Daarbij komt kijken dat je de reis erop kan aanpassen om er voor te zorgen dat er voldoende locaties beschikbaar zijn met verschillende laadstations.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact op.

Offerte aanvragen

Vraag in sléchts 3 klikken een vrijblijvende offerte aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 325 reviews.