Wat zijn de beste laadpassen?

Wat zijn de beste laadpassen?

openbaar opladen

Blog delen

Nederland loopt in Europa voorop als het gaat om de bijhorende laadinfrastructuur. Het aantal laadpunten zal de komende jaren alleen maar verder toenemen, ook in de rest van Europa. Met de juiste laadpas kun je in Europa bij vrijwel alle laadpunten terecht.

De vraag luidt dan ook, wat is dan de juiste laadpas? Laadpassen zijn er inmiddels enorm veel en de tarieven zijn variabel, zoals dat ook bij tankstations is. Bij de ene aanbieder betaal je een hoger starttarief per laadsessie en bij de andere aanbieder een iets lager tarief per kWh stroom.

Welke soorten laadpassen zijn er?

Welke soorten laadpassen zijn er? Er zijn op het moment twee soorten laadpassen beschikbaar, namelijk een gratis laadpas zonder abonnement en een pas met abonnement.

In Nederland zijn er veel aanbieders die laadpassen gratis en zonder abonnement aanbieden. Echter staat het elke aanbieder vrij om het bedrag zelf te bepalen. Het starttarief zal bij elke laadpasaanbieder verschillen.

Om de verschillen duidelijk in kaart te krijgen raden wij aan om dit via bijvoorbeeld www.wijsvergelijken.nl te vergelijken en de juiste laadpas voor je zelf te kiezen.

hoe-werkt-laadpas-laden
Laadpas bij een Alfen laadpaal
Voor publieke laadpalen is een laadpas nodig

Waar vraag ik een laadpas aan?

De laadpas is eigenlijk te vergelijken met een tankpas, echter zijn er wel wat verschillen. De tankpas is voornamelijk gericht op zakelijke gebruikers. De administratie hiervan is belangrijk omdat het kan worden afgetrokken van belastingen. Bij een laadpas werkt dit toch net wat anders. Een laadpas wordt ook veel door particulieren gebruikt. De reden hiervan is dat er via de pas betaald moet worden in plaats van de pinpas.

Volgens anwb.nl is het vanaf achttien keer per maand de auto bij een publieke laadpaal wil opladen, is goedkoper uit met een laadpas met abonnement. Het opladen van een elektrische auto gaat met kWh. De prijs verschilt per aanbieder en hangt ook af van de laadpas.

Hoe werkt een laadpas?

Een laadpas werkt heel makkelijk: bevestig de laadkabel aan jouw auto. Scan jouw laadpas bij de laadpaal door hem voor de scanner te houden, hierna zal het laden automatisch beginnen. Om het laden te stoppen kan je de laadpas opnieuw voor de scanner houden, daarna kan je de laadkabel losmaken. 

Bekijk hier het stappenplan

  1. Bevestig de laadkabel aan jouw auto.
  2. Houd de laadpas voor de scanner, hierna zal het laden automatisch beginnen.
  3. Scan jouw laadpas opnieuw om te stoppen met laden.
  4. Maak de laadkabel los.

Welke partijen bieden laadpassen aan?

Vandebron is een aanbieder van groene energie in Nederland. In Nederland en een groot gedeelte in Europa is het mogelijk deze laadpas te gebruiken. De pas kost een paar euro per maand. Niet tevreden? De laadpas is jaarlijks opzegbaar.

Movemove is tevens een aanbieder van tankpassen. Movemove heeft verschillende partners zoals NUON en ANWB. In Europa is de dekkingsgraad wat minder, maar in Nederland is de dekkingsgraad erg groot.

E-Flux is een onafhankelijke aanbieder van laadpassen en laadbeheer. Door heel Europa zijn er 200.000 laadpunten die de houders van deze laadpas kunnen gebruiken. De klantenservice is 24/7 beschikbaar.

Onze installateurs kunnen je helpen met het aanvragen van de laadpas. Dien een vrijblijvende offerte-aanvraag in om de mogelijkheden te bekijken.

Advies nodig?

Heb je advies of hulp nodig bij een laadoplossing thuis? Wij helpen je graag verder. Neem telefonisch contact met ons op via 06 – 34089469 of per mail via info@laadstationinstalleren.nl.

Vrijblijvende offerte

Vraag in sléchts 3 klikken gratis offertes aan

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.

Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 325 reviews.