Wat zijn de voordelen van een eigen laadpunt?

Wat zijn de voordelen van een eigen laadpunt?

Mitsubishi aan het opladen

Blog delen

Het aantal laadpalen voor elektrische auto’s lijkt met de dag toe te nemen. De overgang naar elektrisch rijden wordt steeds populairder, en dit betekent dat er steeds meer openbare laadpalen beschikbaar zijn voor bestuurders. Toch is er een groeiende trend onder elektrische autogebruikers: het installeren van een eigen laadpaal thuis. Maar waarom zou je kiezen voor een eigen laadpaal in plaats van het gebruik van openbare laadpalen? In deze blog gaan we wat dieper in op de voordelen van het hebben van een eigen laadpaal.

laadpaal thuis

Waarom een eigen laadpaal en geen openbare?

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van een eigen laadpaal is het gemak van thuis opladen. Als je een elektrische auto hebt, kun je deze gewoon thuis parkeren en aansluiten op je eigen laadpaal. Dit betekent dat je ‘s ochtends altijd met een volle batterij kunt vertrekken, zonder dat je naar een openbare laadpaal hoeft te zoeken of in de rij hoeft te staan. Het is net zo eenvoudig als het opladen van je smartphone ‘s nachts.

 

Ook kan het gebruik van openbare laadpalen soms tijdrovend zijn. Je moet de beschikbaarheid van laadpalen controleren en soms wachten tot een andere auto klaar is met opladen. Met een eigen laadpaal bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld. Thuis opladen is meestal goedkoper dan het gebruik van openbare laadpalen, vooral als je gebruikmaakt van een gunstig energietarief.

 

Een ander voordeel van een eigen laadpaal is dat deze altijd beschikbaar is wanneer je hem nodig hebt. Je hoeft je geen zorgen te maken over de vraag of er een openbare laadpaal vrij is of bezet is door andere elektrische autogebruikers. Je hebt de controle over je eigen laadpaal en kunt er op elk moment van de dag gebruik van maken, zonder te hoeven wachten.

Wat zijn andere voordelen van een eigen laadpaal?

Het regelmatig gebruik van openbare laadpalen kan invloed hebben op de levensduur van de batterij van je elektrische auto. Dit komt omdat de laadsnelheden en -omstandigheden variëren bij verschillende openbare laadpalen. Met een eigen laadpaal kun je de laadsnelheid en -instellingen aanpassen aan de aanbevelingen van de fabrikant van je auto, wat kan helpen om de levensduur van de batterij te verlengen.

 

Een eigen laadpaal kan ook milieuvriendelijker zijn dan het gebruik van openbare laadpalen, afhankelijk van de bron van de elektriciteit die je gebruikt. Als je groene energiebronnen, zoals zonne- of windenergie, gebruikt om je elektrische auto op te laden, draag je bij aan een lagere ecologische voetafdruk. Bovendien helpt het verminderen van de afhankelijkheid van openbare laadpalen de vraag naar elektriciteit in het algemeen te verminderen, wat kan bijdragen aan een meer duurzaam energiegebruik.

Tot slot kan het hebben van een eigen laadpaal je huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers in de toekomst. Met de groeiende populariteit van elektrische auto’s zullen meer mensen op zoek zijn naar woningen met oplaadmogelijkheden. Een eigen laadpaal kan dus een investering zijn die de waarde van je huis verhoogt en het aantrekkelijker maakt op de vastgoedmarkt.

Bij Laadstation Installeren hebben we een breed aanbod van laadstations en accessoires. Neem gerust een kijkje op onze webshop.

laadpaal thuis

Vrijblijvende offerte

Vraag in sléchts 3 klikken gratis offertes aan voor een laadoplossing

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.

Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.5/10 gebaseerd op 325 reviews.