Elektrische auto opladen bij winkelketens en parkeergarages

Elektrische auto opladen bij winkelketens en parkeergarages

laadpunt parkeergarage

Blog delen

Het opladen van je elektrische auto bij winkelketens zoals IKEA en Karwei is tegenwoordig steeds eenvoudiger geworden, omdat veel van deze winkelketens laadinfrastructuur hebben geïnstalleerd om klanten aan te trekken en duurzame mobiliteit te ondersteunen. In deze blog hebben we het over de mogelijkheden en hulpmiddelen om informatie te vinden over oplaadopties bij grote winkelketens en parkeergarages.

Kan ik mijn elektrische auto opladen bij grote winkelketens?

Elektrische auto’s winnen snel terrein in de wereld van duurzame mobiliteit, en winkelketens zoals IKEA en Karwei spelen een steeds grotere rol in het ondersteunen van elektrische voertuigen. Het opladen van je elektrische auto terwijl je winkelt is niet alleen handig, maar ook een duurzame keuze.

Om laadpunten bij winkelketens te vinden, kan je gebruik maken va verschillende hulpmiddelen. Om bijvoorbeeld gedetailleerde informatie over beschikbaarheid en tarieven te krijgen, kun je gebruikmaken van oplaadapps zoals PlugShare, ChargePoint of apps van autofabrikanten zoals Tesla’s Supercharger-netwerk. Deze apps zijn handig om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates en aanbiedingen.

Ook bevatten officiële websites en sociale media-accounts van winkelketens vaak informatie over de beschikbaarheid van laadinfrastructuur op hun locaties. Ze plaatsen regelmatig updates en aankondigingen over hun laadpunten, dus het is een goed idee om ze te volgen.

 

Verder kunnen moderne GPS-navigatiesystemen in elektrische auto’s laadpunten weergeven. Dit kan handig zijn om laadpunten in de buurt te vinden tijdens het rijden.

elektrische auto opladen

Waar moet ik op letten als ik mijn elektrische auto bij een winkelketen oplaad?

Het opladen van je elektrische auto gaat in sommige gevallen wat anders dan het opladen bij een reguliere openbare laadpaal. Sommige laadpunten vereisen specifieke laadpassen of -sleutelhangers om toegang te krijgen. Zorg ervoor dat je de juiste laadpas hebt en weet hoe je deze moet gebruiken.

 

Houd ook rekening met de tarieven die in rekening worden gebracht voor het opladen bij deze winkelketens. Sommige bieden gratis opladen aan klanten, terwijl andere kosten in rekening brengen op basis van het gebruik.

 

Iets wat vaak vergeten wordt: controleer de openingstijden van de winkelketens, omdat laadpunten mogelijk niet beschikbaar zijn buiten de reguliere openingstijden. Het is handig om te weten of je ‘s avonds of in het weekend kunt opladen.

Hoe zit het met de beschikbaarheid van laadpunten in parkeergarages?

Naast winkelketens bieden ook veel parkeergarages laadmogelijkheden voor elektrische voertuigen. Deze garages bevinden zich vaak in steden en bij grote openbare locaties. Het is belangrijk om te weten dat de beschikbaarheid van laadpunten in parkeergarages kan variëren, maar het aantal groeit gestaag.

 

Net als bij winkelketens kun je navigatie-apps en oplaadapps gebruiken om laadpunten in parkeergarages te vinden. Sommige steden bieden ook openbare laadstations in parkeergarages als onderdeel van hun inspanningen voor duurzame mobiliteit.

 

Het opladen van je elektrische auto in parkeergarages is vaak handig als je in stedelijke gebieden woont of bezoekt, waar openbare parkeerplaatsen in verhouding schaars zijn. Houd er rekening mee dat sommige parkeergarages mogelijk tarieven in rekening brengen voor het gebruik van hun laadinfrastructuur, bovenop de parkeerkosten.

parkeerplaats

Vrijblijvende offerte

Vraag in sléchts 3 klikken gratis offertes aan voor een laadoplossing

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.

Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 230 reviews.