Waarom kiezen voor een laadpaal thuis? - Laadstation Installeren

Waarom kiezen voor een laadpaal thuis?

waarom laadpaal thuis

Blog delen

Waarom kiezen voor een een laadpaal thuis? Dat is een vraag die wij vaak gesteld krijgen. In dit artikel leggen we uit waarom je een eigen laadpaal zou moeten kiezen, de opties die je hierbij hebt en de voordelen en nadelen die hier bij horen.

Waarom kiezen voor een laadpaal thuis?

Met een eigen laadpaal vertrek je altijd met een volgeladen accu van huis. Je kan je auto prima ‘s nachts opladen, zodat je de volgende dag zorgeloos weg kunt rijden. Daarnaast is een eigen laadpaal ook goedkoper en sneller dan een openbare laadpaal. Openbaar opladen aan een laadpaal is al snel 2 tot 5 keer duurder dan thuis laden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Doe een vrijblijvende offerte-aanvraag via onze website.

Wat zijn de voordelen van een eigen laadpaal?

Voor veel eigenaren van auto’s geldt dat de auto slechts op twee momenten een lange tijd stilstaan. Dat is in de nacht voor het huis en overdag op een parkeerplek bij het werk. Iedereen wil toch met een volle accu naar het werk? Met een eigen laadpaal kan dat en is de auto elke ochtend volledig opgeladen. Een eigen laadpaal laadt sneller en efficiënter dan opladen via het stopcontact.  Lees meer over de voordelen van een eigen laadpaal.

Wat is het grootste voordeel van een eigen laadpaal?

Het belangrijkste voordeel van een eigen laadpaal is dat je niet meer afhankelijk bent van publieke laadpunten. Met een laadpaal thuis bent u altijd verzekerd van een plek. Een ergernis bij veel autorijders is de wachttijd bij publieke laadpalen langs de snelweg. Daarnaast zijn er laadpalen te combineren met zonnepanelen.

In onze webshop staan er laadstations die in combinatie met zonnepanelen gebruik kunnen maken van zonne-energie zodat je volledig op groene stroom rijdt.

laadoplossing thuis
elektrisch laden

Welke opties zijn er bij een laadpaal?

Een eigen laadpaal thuis kan op je eigen wensen afgestemd worden. Een laadvoorziening met internetverbinding bijvoorbeeld, of een slimme laadpaal met handige functies, oplossingen en features. Daarnaast zijn er verschillende features die aan te raden zijn, zoals load balancing om overbelasting van het stroomnetwerk te voorkomen of een gecertificeerde kWh-meter.

Een extra voordeel dat in de toekomst mee zal gaan spelen is bi-directioneel laden. Bi-directioneel laden kan bijdragen aan het opslaan van stroom van zonnepanelen tussen momenten dat het aanbod hoger is dan de vraag. Door het opslaan van elektriciteit ontlast je het elektriciteitsnet. Op dit moment zijn er een aantal auto’s op de markt die dit kunnen, zoals de Nissa Leaf, Nissa E-NV200 en de Mitsubishi Outlander.

Wat zijn de nadelen van een laadpaal?

Een laadpaal kopen en installeren is een investering. De voordelen zullen echter op termijn opwegen ten opzichte van de initiële kosten waardoor het nadeel nihil is. Elektrisch rijden is in principe goedkoper dan rijden op benzine en diesel waardoor je op termijn er beter van zult worden. Ben je benieuwd naar de kosten van een laadpaal? Doe een vrijblijvende offerte-aanvraag via onze website.

Vrijblijvende offerte

Vraag in sléchts 3 klikken gratis offertes aan voor een laadoplossing

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.

Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 324 reviews.