Nederland staat voor een grote uitdaging: er zijn 500.000 laadpalen nodig in 2030. RAI vereniging waarschuwt voor gebrekkige Europese ambities en of Nederland hier voldoende op voorbereid is. Wat is er nodig om het elektriciteitsnetwerk te verbeteren en hoe is de Nederlandse laadinfrastructuur ten opzichte van andere landen?
Wat is er nodig om het elektriciteitsnetwerk te verbeteren?
Laadoplossingen en het elektriciteitsnetwerk zijn twee cruciale componenten voor de groei van elektrisch vervoer. Laadoplossingen bieden de mogelijkheid om elektrische voertuigen op te laden, terwijl het elektriciteitsnetwerk de energie levert die nodig is voor het opladen.
Er zijn verschillende soorten laadoplossingen beschikbaar, zoals openbare laadpunten, privé-laadpunten en snelladers. Openbare laadpunten zijn vaak te vinden in steden en op parkeerplaatsen, terwijl privé-laadpunten vaak thuis of op het werk zijn geplaatst. Snelle laadstations zijn speciaal ontworpen om elektrische voertuigen sneller op te laden.
Het elektriciteitsnetwerk is een belangrijk onderdeel van de laadinfrastructuur. Het netwerk moet voldoende capaciteit hebben om aan de groeiende vraag naar elektriciteit voor elektrisch vervoer te kunnen voldoen. Er zijn verschillende manieren om het netwerk te versterken, zoals het verhogen van de capaciteit van bestaande netwerken, het aanleggen van nieuwe netwerken of het installeren van slimme technologieën om het netwerk efficiënter te maken.
Hoeveel laadpalen zijn er nodig in Nederland?
Om aan de toekomstige vraag naar elektrisch vervoer te kunnen voldoen, is het noodzakelijk dat er elke dag minimaal 155 nieuwe laadpunten bijkomen. Er wordt momenteel dan ook nagedacht over de invulling van de laadinfrastructuur en het netwerk. Volgens de RAE is het van groot belang om zo snel mogelijk te starten met het versterken en slimmer inrichten van het energienetwerk. Dit zal waarschijnlijk betekenen dat er geld vrijgemaakt moet worden om dit te kunnen realiseren.
Er zijn momenteel al initiatieven om slim gebruik te maken van het bestaande netwerk en innovaties te ontwikkelen. Zo zijn er bijvoorbeeld slimme laadconcepten ontwikkeld in de vorm van apps en zijn er koppelingen gemaakt tussen deelauto-reserveringssystemen en energiesystemen, waardoor het net optimaal benut wordt.
Hoe is de Nederlandse laadinfrastructuur ten opzichte van andere landen?
Nederland presteert al met al goed op het gebied van infrastructuur in vergelijking met andere Europese landen. Volgens de autolobbyclub ACEA bezit Nederland een derde van de laadpunten die in de Europese Unie staan. Nederland en Duitsland bezitten samen ongeveer 50 procent van het totale aanbod. Nederland is altijd erg vooruitstrevend geweest op dit gebied, maar er is nog veel werk te doen om aan de toekomstige vraag te voldoen.
Bij Laadstation Installeren hoeft u zich geen zorgen te maken over de laadinfrastructuur. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan om te weten te komen wat wij voor u kunnen doen.
Vrijblijvende offerte
Vraag in sléchts 3 klikken gratis offertes aan voor een laadoplossing
(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)
Deze website en uw gegevens zijn veilig
Bekijk onze video
Waarom Laadstation Installeren?
Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.
- Een laadoplossing die écht aansluit bij uw wensen
- De beste laadpaal voor thuis
- Betaal niet te veel. Vergelijk offertes via onze website
- Persoonlijk advies bij het kiezen van een laadpaal
- Altijd de beste prijs. Overal in Nederland
- Persoonlijk advies bij het kiezen van een laadpaal
- Laadoplossingen die écht aansluiten bij uw wensen
- Dé beste laadpaal voor thuis
- Uitstekende service op uw gewenste locatie
- Betaal niet te veel. Vergelijk & Kies
Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier
U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs
Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!