Welke nieuwe elektrische automerken zijn er in 2023? - Actueel

Welke nieuwe elektrische automerken zijn er in 2023?

VinFast VF8 Nederland

Blog delen

Ontdek de nieuwste elektrische automerken van 2022 en 2023. Onze blogpost biedt een overzicht van de merken die in 2022 en 2023 zijn geïntroduceerd in Nederland. De automerken zijn omschreven met bijbehorende proposities. Lees nu onze blogpost en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van nieuwe elektrische automerken.

Welke nieuwe elektrische automerken zijn beschikbaar in Nederland?

Er zijn veel nieuwe elektrische auto’s bijgekomen die onlangs in Nederland beschikbaar zijn. Wij hebben de populairste voor je op een rij gezet. NIO komt met twee nieuwe sedans en een SUV op de markt. NIO maakt groot onderscheid door hun nieuwe innovatie genoemd: Battery Swap Station BYD (Build Your Dreams) komt met een crossover, SUV en sedan de markt op.  BYD is ook bezig met de bouw van een hypercar. Het bedrijf Xpeng komt op de markt met twee sedans (P5 en P7), waarvan één sportsedan, genaamd de P7. Deze auto’s zijn voorzien van geavanceerde technologie. Het bedrijf Aiways is sinds kort geleden ook operationeel in de Nederlandse markt. Het bedrijf komt met 4 verschillende modellen. Deze auto’s zijn relatief lager in de kostprijs. Hongqi brengt een elektrische auto op de markt genaamd de E-HS9. Het bedrijf positioneert zich als een premium-merk. Het Vietnamese Vinfast komt met de VF6 en VF7 naar Nederland. Het bedrijf onderscheidt zich door lokale productie en ontwerp. De Afeela betreft een prototype en is het nieuwe elektrische automerk van Sony en Honda.

NIO

NIO komt met twee nieuwe sedans op de markt, namelijk de ET7 en ET5. Ook de vrijwel nieuwe SUV, genaamd de EL7 is sinds kort verkrijgbaar in Nederland.

NIO onderscheid zich door hun nieuwe innovatie genoemd de Battery Swap Station (batterijwissel station). Hierbij kan de auto accu binnen één minuut geruild worden met een volgeladen accu. NIO noemt dit BAAS (Battery As A Service). In Nederland komen steeds meer batterijwissel stations.

Het bedrijf heeft een app ontwikkeld waarin realtime informatie over de auto beschikbaar is. De deuren van een NIO gaan automatisch open en dicht, en ontgrendelen automatisch bij het uitstappen.

power swap station NIO
NIO Battery Swap Station (Battery as a service)
BYD ATTO 3
BYD ATTO 3

BYD

BYD komt met 3 nieuwe auto’s op de markt, namelijk een crossover (ATTO 3), SUV (TANG)  en een sedan (HAN).

De BYD auto’s staan bekend om hun betaalbaarheid en veiligheid. BYD scoort 5 sterren op de veiligheidstest van EURO NCAP.

Een plan van het bedrijf is om een betaalbare hypercar te maken, genaamd de BYD YangWang U9.

Xpeng

Het bedrijf Xpeng komt op de markt met twee sedans (P5 en P7), waarvan één sportsedan, genaamd de P7.

Xpeng onderscheidt zich van andere elektrische automerken door zijn nadruk op technologie en connectiviteit. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een geavanceerd info- en entertainmentsysteem in zijn voertuigen geïnstalleerd, dat gebruikers in staat stelt om hun voertuig te controleren met behulp van een smartphone-app. Ook heeft Xpeng een aantal geavanceerde veiligheidssystemen, zoals automatisch noodremsysteem en adaptieve cruise control. Verder heeft het bedrijf ook een uniek ontwerp en een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Xpeng P5
Xpeng P5
Aiways U6ion
Aiways U6ion

Aiways

Het bedrijf Aiways is sinds kort geleden ook operationeel in de Nederlandse markt. Het bedrijf komt met 4 verschillende modellen:

  1. U5 (SUV)
  2. U6 (SUV)
  3. U6ion (Crossover coupe)
  4. U7ion (SUV)

Aiways richt zich op duurzaamheid en kostenefficiëntie, met eigen productiefaciliteiten in China, waardoor ze lagere kosten hebben dan veel andere merken. Ook werken ze aan lange-afstands-elektrische voertuigen met een groot bereik en een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding

Hongqi

Hongqi brengt een elektrische auto op de markt genaamd de E-HS9. Het unieke aspect is dat dit merk zich op de markt wil positioneren als een premium-merk.

De Hongqi E-HS9 is een auto die presteert. Met een vermogen tot 551 pk, zorgt de auto voor een uiterst soepele en vlotte rijbeleving. Hierdoor zult u zich veilig en comfortabel voelen tijdens het rijden. De auto is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar een luxe en milieuvriendelijke manier van rijden.

Al met al, Hongqi E-HS9 is een unieke combinatie van stijlvolle design, milieuvriendelijkheid en prestaties. Een auto die de toekomst van de mobiliteit voorstelt.

Hongqi E-HS9
Hongqi E-HS9
VinFast VF7
VinFast VF7

VinFast

Het Vietnamese VinFast komt met de VF6 en de VF7 naar Nederland. Beide modellen zijn een SUV.

VinFast is een relatief nieuw elektrisch automerk dat zich in de markt onderscheidt door zijn focus op lokale productie en ontwerp. VinFast is een dochteronderneming van VinGroup, een Vietnamese conglomeraat, en is het eerste Vietnamse automerk dat zich richt op de productie van elektrische voertuigen.

Het bedrijf onderscheidt zich door samenwerking met internationale merken en ontwerpers voor haar voertuigenontwerp en productie, met modellen waaronder sedans en SUVs en uitbreiding van haar aanbod in de toekomst.

Afeela

Het Afeela-prototype is een nieuwe elektrische sedan van Honda en Sony die in januari 2023 onthuld werd. Je kunt hem vanaf de eerste helft van 2025 bestellen. Het heeft veel camera’s en sensoren (in totaal 45) voor veiligheid en beveiliging. 

Het gebruikt ook geavanceerde technologie van Qualcomm en zal gemaakt worden in een fabriek van Honda in Noord-Amerika. Het bedrijf zal ook een 3D game-engine gebruiken voor communicatie, veiligheid en entertainment in de auto.

Afeela Nederland Sony Honda
Afeela

Vrijblijvende offerte

Vraag in sléchts 3 klikken gratis offertes aan voor een laadoplossing

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.

Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 324 reviews.