Op welke plekken kan ik mijn elektrische auto opladen?

Op welke plekken kan ik mijn elektrische auto opladen?

Laadpaal

Blog delen

De verkoop van elektrische en hybride auto’s is de afgelopen jaren sterk toegenomen en de verwachting is dat dit de komende jaren ook al blijven gebeuren. De kans is behoorlijk aanwezig dat u zelf ook een elektrische of hybride auto heeft, aangezien u deze blog heeft aangeklikt. Zo’n voertuig is natuurlijk niks zonder stroom en dus een laadpunt. Waar kunt u uw elektrische auto eigenlijk opladen? In deze blog gaan we hierop in. 

Hoeveel laadpunten zijn er in Nederland?

Op dit moment zijn er, volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, ongeveer 125.000 reguliere laadpunten en 5000 snellaadpunten in Nederland. Daarnaast zijn er ook nog eens duizenden laadpunten bij bedrijven en particulieren. De laadpalen zijn verspreid over het hele land, maar de meeste laadpunten zijn te vinden in steden en langs snelwegen.

Hoe zijn de laadpunten verdeeld over Nederland?

De openbare laadpalen in Nederland zijn redelijk gelijkmatig verdeeld over het hele land, maar er zijn enkele provincies waar meer laadpalen staan dan andere. Zo zijn er bijvoorbeeld veel laadpalen te vinden in de Randstad. In de provincie Noord-Holland zijn de meeste laadpunten te vinden, gevolgd door Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Echter, ook buiten de Randstad zijn er provincies waar relatief veel laadpalen staan. Zo is Flevoland koploper als het gaat om laadpalen per inwoner, gevolgd door Groningen en Drenthe. In de andere provincies is het aantal laadpalen per inwoner iets lager.

Waar kan ik op letten zodat ik niet zonder stroom kom te staan?

Om te voorkomen dat u zonder stroom komt te staan met uw elektrische auto, is het belangrijk om vooraf uw route te plannen en te zorgen dat u voldoende laadpunten onderweg hebt. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg laadpalen beschikbaar en zijn er verschillende apps en websites die u kunnen helpen bij het vinden van de dichtstbijzijnde laadpunten. Het is ook mogelijk om een laadpas aan te schaffen waarmee u toegang hebt tot verschillende laadnetwerken, zodat u altijd een laadpunt in de buurt hebt.

Het is belangrijk om op te merken dat de locatie van laadpalen continu verandert en groeit. Daarom is het altijd handig om op een van de vele apps en websites te kijken waar de laadpalen staan en of ze in de buurt zijn van de plaatsen waar u naartoe wilt rijden. De site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is hier erg handig voor. Ook de app Plugsurfing en NewMotion kunnen zeker van pas komen. Veel rijplezier!

Vrijblijvende offerte

Vraag in sléchts 3 klikken gratis offertes aan voor een laadoplossing

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.

Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 139 reviews.