Waar kan ik een laadpaal plaatsen? | Vrijblijvende offerte & advies

Waar kan ik een laadpaal plaatsen?

laadstation plaatsen

Blog delen

Waar kan en mag ik een laadstation plaatsen? Dat is een vraag die wij vaak gesteld krijgen. In dit artikel leggen we uit wat de mogelijkheden zijn.

Waar kan ik een laadpaal plaatsen?

Er zijn een aantal opties waar een laadpaal voor uw elektrische voertuig geplaatst kan worden:

  • Thuis: U kunt een laadpaal op uw eigen oprit of in de garage plaatsen. Dit is handig omdat u dan altijd toegang heeft tot een laadpaal, zonder dat u naar een openbare locatie hoeft te rijden. Lees meer over de keuze van een laadpaal thuis via de volgende blog: “Waarom kiezen voor een laadpaal thuis?“.

  • Zakelijk: Veel werkgevers bieden tegenwoordig laadpalen aan op het werk, zodat medewerkers hun elektrische auto kunnen opladen tijdens hun werkdag. Dit kan een handige optie zijn als u veel tijd op het werk doorbrengt.

Via onze website kunt u een vrijblijvende offerte-aanvraag doen voor een laadoplossing particulier of zakelijk.

Waar kan ik thuis een laadpaal plaatsen?

Er zijn verschillende plekken thuis waar een laadstation voor elektrische voertuigen (EV’s) geplaatst kan worden. Het belangrijkste is dat het laadstation gemakkelijk toegankelijk is voor EV-eigenaren en dat er voldoende ruimte is om de EV op te laden.

Sommige mogelijke locaties waar u een laadpaal kunt plaatsen, zijn:

  1. Thuis aan de wand:  een laadoplossing thuis aan de wand is de meest voorkomende installatie. Een laadstation aan de wand is veilig en zorgt voor gemak, flexibiliteit en kostenbesparing.
  2. In de tuin of oprit: een laadstation op een paal plaatsen in de tuin of oprit heeft dezelfde voordelen als aan de wand, behalve dat de installatie hiervan duurder is.
  3. Op parkeerplaatsen voor appartementencomplexen of woonwijken: Als u in een appartementencomplex of woonwijk woont, kunt u een laadstation plaatsen op een parkeerplaats voor bewoners. Dit kan ook voor een VVE (vereniging voor eigenaren)

  4. In de buurt van parkeerplaatsen voor bezoekers: dit is mogelijk indien de parkeerplaatsen eigendom van u zijn.

Bij ons kunt u vrijblijvende offertes aanvragen voor elke situatie dat hierboven is omschreven.

laadpaal thuis
laadpaal op werk

Waar kan ik zakelijk een laadpaal plaatsen?

Er zijn verschillende plekken waar een laadpaal voor elektrische voertuigen (EV’s) op het werk geplaatst kan worden:

  1. In de buurt van parkeerplaatsen voor werknemers: Dit kan handig zijn voor werknemers die een elektrische auto rijden en naar uw locatie komen.

  2. In de buurt van een winkel, restaurant of andere openbare ruimte: Als u een laadpaal plaatst in een openbare ruimte, kunnen mensen die een EV rijden tijdens het laden ook andere dingen doen, zoals winkelen of eten. Mogelijk heeft u hier een vergunning voor nodig.

  3. Op parkeerplaatsen voor bezoekers: Als u een laadpaal op een parkeerplaats voor bezoekers plaatst, kunnen mensen die een EV rijden tijdens hun bezoek aan uw locatie hun voertuig opladen.

Bij ons kunt u vrijblijvende offertes aanvragen voor elke situatie dat hierboven is omschreven. Neem in stap 3 van het aanvraagformulier mee wat de gewenste plek van installatie is.

Heb ik een vergunning nodig voor een laadpaal?

Het is mogelijk dat u een vergunning nodig heeft om een laadpaal voor elektrische voertuigen (EV’s) te installeren. Dit hangt af van de plaatselijke wetgeving en regels die gelden in uw gemeente.

In de meeste gevallen is het installeren van een laadpaal op uw eigen terrein, zoals in de oprit of in de tuin, niet vergunningsplichtig.

Als u een laadpaal op openbare grond, zoals op een parkeerplaats of in de buurt van een winkelcentrum, wilt installeren, is het waarschijnlijk dat u een vergunning nodig hebt. Dit is om ervoor te zorgen dat de installatie veilig is en dat de laadpaal niet in de weg staat voor andere mensen of voertuigen.

Vrijblijvende offerte

Vraag in sléchts 3 klikken gratis offertes aan voor een laadoplossing

(Ook als u nog geen elektrische auto bezit)

Deze website en uw gegevens zijn veilig

Bekijk onze video

Waarom Laadstation Installeren?

Via onze website ontvangt u alleen offertes die écht aansluiten bij uw wensen. Vergelijk vrijblijvende offertes en kies de beste oplossing die bij u past.

Dien uw offerte-aanvraag in via ons aanvraagformulier

U ontvangt vrijblijvende offertes van onze gecertificeerde installateurs

Bij goedkeuring van een offerte wordt het laadstation geleverd en/of geïnstalleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van laadstationinstalleren.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 324 reviews.